top of page

Vissza a természethez – borkóstoló a Szóló Pincészetnél

Gyakori borfogyasztóként mindig keresem az újdonságokat, és folyton figyelem, honnan tudnék még többet tanulni.

Ezért is kerestem fel Éless Tímeát a Szóló Pincészettől, aki igazán nagy fába vágta a fejszéjét azzal, hogy teljesen szembement az itteni borkészítési technológiával, és úgy döntött férjével együtt, hogy inkább megpróbálnak természetesebb vonalú borokat készíteni a lehető legkisebb beavatkozással.

Íme egy kis bemutató a boraikról:
BorokPét-Nat

A Pét Nat egy igazi Welcome Drink, ami egy kis szénsavtartalmú, alacsony alkoholtartalommal rendelkező bor. Nagyon jó, kellemes ízvilágú, szépen hömpölygő savakkal.

Puro 2018

A Sípos dűlőből származó, szelektált, a botritiszes szemek teljes kizárásával készült, különleges natúr borról van szó. Őszintén szólva nekem ez a vonal tetszett a legjobban az eddigiek  közül. 

Alkohol: 13,0 vol % , Sav: 5,6 g/l,

Maradék cukor: 0,7  g/l

Összességében örülök, hogy egy teljesen új arculat kezd kialakulni itt Tokaj Hegyalján is. Ezeken kívűl még kóstoltunk egy tavalyi úgynevezett Narancsbort is, de ez akkor még nem volt forgalomban hivatalosan. Reméljük hamarosan már a nagyközönség is megízlelheti.

Köszönöm Tímeának a borkóstolót.

Elérhetőséget itt találjátok:

Weboldal:  http://www.szolo.com/

Instagram: 

https://www.instagram.com/szolowine/?hl=en


Frivolo

Tartályban erjedt, majd porcelántojásban érlelődött bor. Az egyszeri fejtés után kapott 30 mg ként, de teljesen szűretlen, derítetlen természetes karakteres bor.

Alkohol: 13 % vol  Sav: 5,6 g/l  


Tempo

Bohomály dűlőben szüretelt Furmint + Hárslevelű egy kellemes, száraz fehér bor. Színe kelllemes szalmasárga, ízében nekem inkább a zöldfűszerek és az alma jegyek dominálnak. Alkohol: 13,5 % volSav: 5,6 g/l

 

Mi a Pét nat?

A Pét Nat, vagyis Pétillant Naturel egy olyan eljárással készülő bor, amit még azelőtt lepalackoznak, hogy az erjedés teljesen befejeződött volna. Így a szőlőben lévő cukor már nem a tartályban erjed ki, hanem a palackban.

0 views0 comments